nieuws

Mensen in de rij voor kunstevenementen Rotterdam

Een bezoekster van Art Rotterdam
Een bezoekster van Art Rotterdam © Roald Sekeris
ROTTERDAM - Art Rotterdam was dit jaar populairder dan ooit: bijna 16.000 bezoekers kwamen op het festival af. Een record, meldde de organisatie zondag.
Het was de afgelopen week dan ook druk in evenementenhal Las Palmas en de Cruise Terminal in Rotterdam, waar van donderdag tot zondag hedendaagse en videokunst kon worden bewonderd. Sommige bezoekers kwamen om kunst te kopen, anderen om te genieten van de werken.
De kunstbeurs kon dit jaar ook rekenen op veel belangstelling uit het buitenland. Directeur Fons Hof: ''Nog nooit hebben zoveel buitenlandse kunstverzamelaars en tentoonstellingsmakers de beurs bezocht.''

Toestroom

Ook andere kunstevenementen deden de afgelopen week goede zaken. Zo moest RAW Art Rotterdam de deuren zaterdag zelfs tijdelijk sluiten, omdat het de massale toestroom van publiek niet aankon.
Verder kwamen zondag bijna 2000 bezoekers een kijkje nemen bij een tentoonstelling van het werk van Jean Paul Gaultier, in de Rotterdamse Kunsthal. Een woordvoerster sprak over ''een heel mooie score''. De tentoonstelling was immers maar zes uur open.