nieuws

Klizan schakelt Mathieu uit in Ahoy

martinklizan
martinklizan
ROTTERDAM - Martin Klizan (foto) heeft zich in de eerste partij op het centre court van het ABN Amro World Tennis Tournament geplaatst voor de tweede ronde. De Slowaak versloeg de Fransman Paul-Henri Mathieu in een spannende wedstrijd: 6-4, 3-6, 7-5.

Klizan begon sterk aan de eerste wedstrijd van de veertigste editie van het Rotterdamse tennisevenement. In de eerste set had hij weinig moeite met de 31-jarige Fransman. In de tweede set kwam de ervaren Mathieu, die voor de vierde keer deelnam in Ahoy, knap terug waardoor een derde set de beslissing moest brengen.
De derde set bleef lang spannend. Tot 5-5 gingen beide spelers gelijk op, maar in de laatste game brak Klizan de service van Mathieu. In de tweede ronde treft de Slowaak de winnaar van de partij tussen onze landgenoot Igor Sijsling en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Zij treffen elkaar maandagavond.
Victor Hanescu uit Roemenië zorgde voor de eerste verrassing door de als zevende geplaatste Jerzy Janowicz uit te schakelen. Hanescu was in twee sets te sterk voor de nummer 26 van de wereld. Op court 1 werd het 7-6, 6-3.