nieuws

Simon ten koste van Brands door in Ahoy

ABN-WTT
ABN-WTT
ROTTERDAM - Gilles Simon heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament. De Fransman was in de eerste ronde met 7-6, 6-4 te sterk voor de Duitse qualifier Daniel Brands.
Simon, nummer 14 van de wereld, had het niet makkelijk tegen Brands. De Duitser, die zich via het kwalificatietoernooi plaatste voor het hoofdtoernooi, deed weinig onder voor Simon. In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was de als vijfde geplaatste Simon uiteindelijk met 7-3 te sterk.
In de tweede set gaven beide spelers elkaar opnieuw weinig toe, maar na een break in de negende game serveerde Simon uiteindelijk naar de winst. Het was voor het eerst dat de Fransman van Brands wist te winnen. De enige eerdere ontmoeting was in 2009 een prooi voor de Duitser.
Simon treft in de tweede ronde de Italiaan Matteo Viola. Viola, die in de kwalificaties nog te sterk was voor onze landgenoot Jesse Huta Galung, rekende in de eerste ronde af met Marcel Granollers. Het werd 5-7, 6-3, 6-1. Voor Granollers betekent dat de derde uitschakeling in de eerste ronde. Eerder werd hij in 2011 en 2012 al vroegtijdig uitgeschakeld.