nieuws

Buurtwacht in Rotterdamse wijk Ommoord

ROTTERDAM - Bewoners van de Rotterdamse wijk Ommoord hebben een buurtpreventieteam opgezet. Hiermee willen ze het gevoel van onveiligheid in de Kruidenbuurt terugdringen. Dat is een gebied met ongeveer duizend huishoudens.Het idee voor een buurtwacht ontstond enkele maanden geleden, na een periode met veel woninginbraken in Ommoord. Na een flyeractie en posters in de woonwijk hebben ongeveer dertig mensen zich aangemeld voor het buurtpreventieteam. Geen knokploeg
“Wij zijn de ogen van de politie,” legt initiatiefnemer Sam Schouten uit. “We zijn geen knokploeg. Als we opvallende dingen zien gebeuren bellen we direct de politie. Zelf ingrijpen doen we nooit.”
De buurtbewoners maken gebruik van de modernste snufjes. Zo is er een Whatsapp-groep aangemaakt, waarin de deelnemers van de buurtwacht met elkaar in contact staan. Mocht er iets niet in de haak zijn, dan kunnen ze dit met een simpel berichtje aan elkaar laten weten.
Het is de bedoeling om het buurtpreventieteam onder te brengen in een bredere stichting, die zich bekommert om de levensstandaard in de wijk. Hierover zijn de bewoners nu in gesprek met onder meer de deelgemeente. Het is de bedoeling dat vanuit de stichting ook andere activiteiten worden georganiseerd.