nieuws

Rotterdam Unlimited combi van Carnaval, Muziek en Taal

ROTTERDAM - Het nieuwe evenement combineert het Zomercarnaval, het Dunya Festival, Poetry International en vele andere culturele uitingen. Een groot deel van de Rotterdamse binnenstad is van 11 tot en met 16 juni het podium van Rotterdam Unlimited.
"Het grootste verschil is dat het Dunyafestival uit het park naar de binnenstad gaat en dat Rotterdam Unlimited heel veel kunst en cultuur gaat combineren midden in de binnenstad", zegt organisator Guus Dutrieux.
Op drie grote buitenpodia, Churchillpein, Hofplein en Schouwburgplein, zijn in het weekend van Rotterdam Unlimited verschillende optredens van grote en kleinere wereldmuziekartiesten. “Tussen die drie podia, op straat dus, gaat het wemelen van dans, muziek, theater, poezie en andersoortig vermaak”, zegt organisator Dutrieux die zelf de winkeliers bij de programmering heeft betrokken.
Muzikale hoofdacts zijn de Israelische zanger Asaf Avidan, de Rotterdamse Kaapverdiaan Nelson Freitas en de Ghanees/Amerikaanse Hiphopster Blitz The Ambassador. Liefhebbers van het Zomercarnaval moeten vooral andere data in hun agenda zetten: De Straatparade is dit jaar op zaterdag 15 juni. The Battle of the Drums is tradioneel de avond daarvoor.
Poetry International maakt als festival nu ook deel uit van Rotterdams Unlimited. "Wij gaan nu nog meer de straat op met onze dichters en zijn op verschillende buitenlokaties te vinden", zegt Poetry directeur Bas Kwakman. “Het Dunyafestival is 25 jaar geleden ontstaan uit de Poetry Park, dus eigenlijk is de cirkel nu weer rond,” beweert een tevreden Kwakman.
De Israelische zanger Asaf Avidan is eén van de hoofdacts op het nieuwe festival Rotterdam Unlimited. Andere grote namen uit de wereldmuziek zijn de Rotterdamse Kaapverdiaan Nelson Freitas en de Ghanees/Amerikaanse Hiphopster Blitz The Ambassador.
Meer informatie: www.rotterdamunlimited.nl