nieuws

Woningcorporatie zet moeder moordverdachte uit huis

ROTTERDAM - Woningcorporatie Maasdelta heeft vandaag een woning aan de Venusstraat in Spijkenisse ontruimd. In de woning werden in 2011 spullen afkomstig van roofovervallen gevonden. In de schuur werd een maand later de voet van de vermoorde Farida Zargar ontdekt.

De woning werd nog bewoond door een vrouw. Zij is ook uit huis gezet. De vrouw is de moeder van Patrick S, die wordt verdacht van de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan. Justitie verdenkt hem er ook van met plaatsgenoot Timothy S. een aantal roofovervallen in Spijkenisse te hebben gepleegd. Timothy S. zou ook betrokken zijn bij de dood van Nanda Kerklaan, in januari 2010.
Overlast
Volgens woningcorporatie Maasdelta heeft de ontruiming niets te maken met de onderzoeken van justitie. Voor deze zaken aan licht kwamen, hadden buurtbewoners al geklaagd over overlast. Ook was sprake van 'slecht huurderschap'. Er was schade aan het huis en ook werd de tuin niet onderhouden. De juridische afwikkeling van de kwestie heeft lang op zich laten wachten.
Opvang
De vrouw kan na haar uitzetting aanspraak maken op opvang via de gemeente Spijkenisse. Volgens een woordvoerder heeft de vrouw nog geen verzoek ingediend.