nieuws

Haase uitgeschakeld in Rotterdam

Robin Haase
Robin Haase
ROTTERDAM - Robin Haase is er niet in geslaagd de volgende ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament te bereiken. De beste Nederlandse tennisser van dit moment moest in de eerste ronde van het toernooi zijn meerdere erkennen in Ernests Gulbis. In Ahoy was de qualifier uit Letland na twee sets klaar met Haase.
In de eerste set kon Haase nog tot 2-2 bijblijven, maar werd hij uiteindelijk met 6-2 verslagen door de huidige nummer 132 van de wereld. Ook in de tweede set had de geboren Hagenees weinig te vertellen op Rotterdamse bodem. Bij een 5-0 achterstand kwam de 25-jarige Haase nog wel op 5-1, maar de nummer vijftig van de wereldranglijst kon de spanning in de wedstrijd niet meer terugbrengen. Gulbis won de laatste set met 6-1.
Dinsdagavond staat de absolute kraker van de eerste ronde op het programma. Rond 19:30 uur neemt de Argentijnse tennisser Juan Martin del Potro, de verliezend finalist van vorig jaar, het op tegen Gaël Monfils uit Frankrijk. De partij is uiteraard live te volgen via Radio Rijnmond Sport.