nieuws

Veerdienst Rozenburg-Maassluis vaart woensdag weer

ROTTERDAM - De veerboot Staeldiep tussen Rozenburg en Maassluis is woensdagochtend volgens Connexxion weer gewoon in de vaart. Dinsdagavond liep een lager vast waardoor het veer uit de vaart moest worden genomen. Voor voetgangers en fietsers zijn toen taxi's en bussen ingezet.
Bij het vastlopen van de lager kwam rook vrij, waardoor de brandweer werd ingeschakeld. Volgens een woordvoerder van Connexxion was het onderdeel op voorraad en is het direct vervangen. Automobilisten kregen het advies om te rijden via de Beneluxtunnel. In overleg met Rijkswaterstaat werd men hier al op de rijksweg via informatieborden op gewezen.
Andere pont ook uit de vaart
De andere veerboot Blankenburg werd vorige week uit de vaart gehaald omdat de schroef was beschadigd. Het schip wordt gerepareerd in het Zeeuwse Hansweert. Eind deze week wordt duidelijk wanneer de Blankenburg weer in gebruik kan worden genomen en wat de oorzaak was van het mankement. De verbinding tussen Rozenburg en Maassluis wordt hierdoor in de spits om de twintig minuten onderhouden en niet, zoals gebruikelijk, om de tien minuten.
Eerder problemen
De veerdienst kampt al jaren met problemen. Nog vorig jaar moest een vaartuig diverse keren uit de vaart worden gehaald. In de zomer lag een van de pontjes zelfs vier weken aan de kant voor onderhoud en een keuring.
Irritatie groeit
Al geruime tijd wordt vanuit Rozenburg aangedrongen op een derde veerpont. Ook in Maassluis en in provinciale staten is er forse irritatie om de al jarenlange problemen bij de veerdienst.