nieuws

Simon eerste kwartfinalist in Ahoy

Gilles / Wiki
Gilles / Wiki
ROTTERDAM - Gilles Simon heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tournament. De Fransman versloeg in de tweede ronde Matteo Viola uit Italë: 6-3, 6-1.

Simon, die in de eerste ronde had afgerekend met qualifier Daniel Brands, trof in Viola opnieuw een speler die zich via het kwalificatietoernooi van een plekje in het hoofdtoernooi had verzekerd. Viola schakelde in de eerste ronde de Spanjaard Marcel Granollers uit.
De eerste set van de wedstrijd, die werd gespeeld op court 1, ging met 6-3 naar Simon. Het niveauverschil tussen beide spelers was zichtbaar. Viola is de nummer 145 van de wereld. Simon is de nummer 14. In de tweede set liep Simon zonder grote moeite uit naar een 6-1 zege.
In de kwartfinale treft Simon mogelijk een Nederlander. Als Igor Sijsling in zijn partij in de tweede ronde weet af te rekenen met de Slowaak Martin Klizan, is Simon zijn volgende opponent. De wedstrijd tussen Sijsling en Klizan wordt donderdag gespeeld.
Ook Simon's landgenoot Julien Benneteau verzekerde zich van een plek in de kwartfinale. De Fransman was veel te sterk voor de Roemeen Victor Hanescu. Benneteau versloeg Hanescu, die in de eerste ronde verrassend de als zevende geplaatste Pool Jerzy Janowicz uitschakelde, eenvoudig met 6-1 en 6-3.