nieuws

Gasquet plaatst zich voor tweede ronde

gasquet
gasquet
ROTTERDAM - Richard Gasquet heeft de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De 26-jarige Fransman versloeg in de eerste ronde de Serviër Viktor Troicki in twee sets: 7-6, 6-1.

Gasquet verkeert dit seizoen in uitstekende vorm en won vorige week nog het indoortoernooi van Montpellier. De Fransman en Troicki gingen in de eerste set lang gelijk op. In de achtste game leek de Gasquet de set te beslissen met een break, maar de Troicki brak in de volgende game gelijk terug. In de tiebreak pakte Gasquet alsnog de winst (7-3).
In de tweede set kon Troicki minder tegenstand bieden. De voormalig nummer 12 van de wereld moest vorige week in Marseille opgeven met een rugblessure en had moeite om Gasquet bij te benen. De Fransman liep al snel uit naar een 4-0 voorsprong en die klap kwam Troicki niet meer te boven. Uiteindelijk won Gasquet de tweede set overtuigend met 6-1.
In de tweede ronde moet Gasquet het nu opnemen tegen Marcos Baghdatis. De Cyprioot won van de Fransman Benoit Paire, die geblesseerd moest opgeven: 6-0, 6-7, 4-0.