nieuws

Jeugd Olympische Spelen 2018 niet naar Rotterdam

ROTTERDAM - Rotterdam krijgt niet de organisatie van de Jeugd Olympische Spelen in 2018. Dit heeft Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) woensdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Lausanne.
Rotterdam zou de ingeleverde plannen onvoldoende hebben onderbouwd. Ook Guadelajara in Mexico viel af. De steden Glasgow, Buenos Aires en Medellin zijn wel genomineerd voor de organisatie van de Spelen in 2018.
Teleurstelling
Jos van der Vegt, voorzitter Stichting Youth Olympic Games Rotterdam, reageert teleurgesteld: “Deze Spelen hadden een enorme impuls voor Rotterdam Zuid kunnen zijn. Zowel experts als het IOC hadden grootvertrouwen in de kracht van het Rotterdamse bid, vanwege de compactheid, het gebruik van bestaande accommodaties en het innovatieve educatieve programma voor jongeren. Waar we het IOC niet van hebben kunnen overtuigen, zijn de door het IOC gewenste financiële zekerhedenen dat is erg jammer. We zullen het rapport van de evaluatiecommissie van hetIOC goed bestuderen om te leren wat we anders hadden moeten doen.”
Geen slecht verliezer
Wethouder Antoinette Laan (Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur) is eveneens teleurgesteld over de beslissing van het IOC: “Dit evenement had jongeren in Rotterdam en ver daarbuiten kunnen inspireren om hun talenten te ontdekken en het beste uit zichzelf te halen. Of het nu gaat om sport, cultuur, vrijwilligerswerk of onderwijs. Maar we zijn geen slecht verliezer en gaan ons nu nog meer richten op lopende projecten om de maatschappelijke meerwaarde van sport te benutten.”
Felicitaties
Ook André Bolhuis, voorzitter van het NOC*NSF, betreurt de keuzevan het IOC: “Het is erg jammer dat het Rotterdamse bid niet op de short list staat van het IOC. We feliciteren Glasgow, Buenos Airesen Medellin met het feit dat het hen wel gelukt is de volgende ronde te bereiken. Ook van deze tegenvaller zullen we weer leren, zodat we bij een mogelijk vervolg een sterkere positie hebben.”
Op 4 juli 2013 besluit het IOC welke stad de Youth Olympic Games 2018 mag organiseren.