nieuws

Roger Federer snel klaar met Zemlja

Roger-Federer
Roger-Federer
ROTTERDAM - Roger Federer heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser rekende in de openingsronde overtuigend af met Grega Zemlja. De setstanden waren 6-3 en 6-1. Donderdagavond treft de zeventienvoudig Grand Slam-winnaar de Nederlander Thiemo de Bakker.
Tegen Zemlja kwam Federer geen moment in de problemen. In het begin van de eerste set moest hij wel twee breakpoints wegwerken, maar daarna sloeg hij zelf toe op de service van de Sloveen. De titelverdediger brak later in de set nog een keer door de opslag van zijn opponent.
Ook in de tweede set sloeg Federer al snel toe op de service van de nummer 64 van de wereld en was het verzet van Zemlja definitief gebroken. De Zwitser won de tweede set met 6-1.
Niet alleen Federer en De Bakker spelen donderdagavond in de tweede ronde, ook Igor Sijsling komt in actie. Hij speelt tegen Martin Klizan uit Slowakije.
In de tweede avondpartij plaatste Grigor Dimitrov zich voor de kwartfinales door de Rus Nikolaj Davydenko te verslaan: 7-5 en 6-3.