nieuws

Fors verlies voor Odfjell

odfjell
odfjell
ROTTERDAM - Tankopslagbedrijf Odfjell, dat in opspraak is gekomen vanwege overtredingen van veiligheidsregels in Nederland, heeft in het vierde kwartaal van 2012 het verlies flink zien oplopen.
De onderneming sprak van een ,,aanhoudend zwakke markt voor chemische opslag'' en forse verliezen bij de divisie Terminals in Rotterdam.
Voor de hele Odfjell groep, het Noorse moederbedrijf van Terminals in Rotterdam, kwam het nettoverlies in de laatste maanden van 2012 uit op 40 miljoen dollar (ruim 29 miljoen euro), tegen een verlies van 8 miljoen dollar in dezelfde periode in 2011. De omzet viel terug tot 296 miljoen dollar, van 322 miljoen dollar in het jaar daarvoor.
Het bedrijf, dat in tientallen landen actief is, verwacht dat ook in 2013 de marktsituatie uitdagend blijft en de kosten voor brandstof hoog blijven. Wel denkt Odfjell dat de markt voor de tankterminaldivisie iets verbetert en dat de winst in het eerste kwartaal toeneemt.
Odfjell Terminals kwam vorig jaar en begin dit jaar in het nieuws door problemen met de veiligheidsregels en ruzie met de vakbonden over een reorganisatie. De partijen werden het eerder dit jaar eens over een herstructurering. Verder blijft het bedrijf in de Botlek onder verscherpt toezicht staan van de milieudienst vanwege veiligheidsproblemen.