nieuws

Nederlandse top in Rotterdam Marathon

marathon
marathon
ROTTERDAM - Tijdens de ABN AMRO Marathon Rotterdam op zondag 14 april zal de Nederlandse top aanwezig zijn. Bij de mannen komen toppers als Koen Raymaekers, Michel Butter, Patrick Stitzinger en oud-kampioen Hugo van den Broek. En bij de vrouwen Nederlandse toppers als Hilda kibet en Miranda Boonstra.
Met Butter, Stitzinger, Raymakers, Schroer, Dekkers, Van den Broek, Molenhuis en Tesselaar lopen er acht atleten in Rotterdam, die afgelopen jaar in de top-10 van Nederland stonden. Butter heeft een persoonlijk record van 2:09:58 en Raymaekers 2:10:35.
Bij de vrouwen hebben de sterren Kibet (persoonlijk record 2.24.27) en Boonstra (2.27.32) hun pr allebei ooit in Rotterdam gelopen. Boonstra kwam vorig jaar acht seconden tekort voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van Londen.

Binnenkort wordt ook het internationale topveld van de ABN AMRO Marathon Rotterdam bekendgemaakt. Als eerste mogelijke kanshebber op de zege is eerder de komst van Sammy Kitwara aangekondigd. Het Keniaanse toptalent debuteerde vorig jaar in de Maasstad, maar moest vanwege een kuitblessure opgeven. In Chicago finishte hij later als vierde in 2.05.54.