nieuws

Nieminen ten koste van Bachinger naar kwartfinale

Jarkko-nieminen
Jarkko-nieminen
ROTTERDAM - Jarkko Nieminen heeft de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament bereikt. De Fin rekende in de tweede ronde in drie sets af met de Duitse qualifier Matthias Bachinger: 6-3, 5-7 en 6-3.

Nieminen versloeg in de eerste ronde met speels gemak David Goffin met twee keer 6-0. Tegen Bachinger ging het minder makkelijk voor de nummer 56 van de wereld. In de eerste set won Nieminen nog vrij eenvoudig, door een vroege break, met 6-3. Daarna werd het lastiger.
In de tweede set liet Bachinger zien dat zijn winst op de Italiaan Andreas Seppi in de eerste ronde geen geluk was. Bachinger bood prima partij en en toen Nieminen bij een stand van 5-6 op breakpoint een dubbele fout maakte, was de set voor de Duitser.
De beslissende set kende een soortgelijk verloop als de eerste. Nieminen brak Bachinger in de derde game en gaf de voorsprong niet meer weg. Door zijn zege plaatst de Fin zich voor de derde keer in zijn loopbaan voor de kwartfinales in Ahoy. Vorig jaar moest hij het in die ronde afleggen tegen de latere winnaar Roger Federer.