nieuws

International Ice Hockey Cup 2013 in Ahoy

ROTTERDAM - Ahoy heeft een volgend topsportevenement weten te strikken. De tweede editie van de International Ice Hockey Cup zal in het weekend van 24 en 25 augustus in de Rotterdamse evenementenhal gehouden worden.
Bij het internationale ijshockeytoernooi zullen teams uit de hele wereld met elkaar strijden om de prestigieuze titel. De eerste editie van het sportevenement werd vorig jaar in het Amstersdamse Ziggo Dome gehouden, wat meteen een groot succes was. Het Nederlandse team eindigde op dat toernooi op de vierde plaats.
De volledige deelnemerslijst is nog niet bekend. Wel hebben zich in ieder geval al twee topteams aangemeld: The Nottingham Panthers en Krefeld Pinguine. De ploeg uit Nottingham staat bekend als een van de succesvolste uit Engeland en heeft bovendien Canadese internationals in huis. Het Duitse Krefeld was bij de vorige editie van de International Ice Hockey Cup ook al van de partij. Toen verloor het in de finale van Kölner Haie. Voor de overige plaatsen is de organisatie druk bezig om NFL-ploegen te strikken voor het toernooi.
Naast ijshockey bood het evenement in de Ziggo Dome veel topentertainment; van cheerleaders tot live-optredens van rockbands. Dat zal in Ahoy niet anders zijn.
De kaartverkoop van de International Ice Hockey Cup 2013 is inmiddels gestart.