nieuws

Del Potro met moeite door in Ahoy

Del-Potro
Del-Potro
ROTTERDAM - Juan Martin Del Potro heeft de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De Argentijnse nummer 7 van de wereld won in twee sets moeizaam van de Let Ernests Gulbis: 7-6, 6-3.

Del Potro, die vorig jaar in de finale in Ahoy moest buigen voor Roger Federer, trof in Gulbis een taaie tegenstander. Gulbis versloeg in de eerste ronde Robin Haase met duidelijke cijfers en maakte het de Argentijn bijzonder lastig. De eerste set verliep zonder breaks, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin was Del Potro met 7-5 de beste.
Gulbis versloeg Del Potro in de laatste onderlinge ontmoeting, in 2011 in Los Angeles, met 6-2, 6-3. In dat jaar bereikte de Let de 21ste plaats op de wereldranglijst. Daarna zakte hij ver terug, waardoor hij inmiddels de nummer 132 van de wereld is.
Van het grote verschil op de mondiale ranglijst was weinig te zien op het centre court van het Rotterdamse sportpaleis. Gulbis overleefde in de vierde game van de tweede set twee breakpoints en pakte de game door vier aces op rij te slaan. In de zevende game kreeg hij zelf twee kansen om Del Potro te breken, maar nadat Del Potro orde op zaken stelde won de Argentijn de tweede set na een break in de achtste game uiteindelijk met 6-3.
Del Potro stuit in de kwartfinale op Jarkko Nieminen, die in de tweede ronde Matthias Bachinger versloeg.