nieuws

Federer door ten koste van De Bakker

ROTTERDAM - Roger Federer heeft zich verzekerd van deelname aan de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De grote publiekstrekker van het toernooi was donderdagavond te sterk voor Thiemo de Bakker. In Ahoy had de Zwitser twee sets nodig om de tennisser uit 's-Gravenzande over de knie te leggen: 6-3 en 6-4.
In de eerste set kon De Bakker alleen na twee games nog bijblijven, toen er een 1-1 tussenstand op het scorebord stond. Federer nam echter snel afstand van de Nederlander en ging via 4-1 en 5-3 naar een redelijk eenvoudige setzege. De tweede set werd eveneens nooit echt spannend. De Bakker kon wel langer in het spoor van Federer blijven, maar de nummer twee van de wereld kwam niet meer in de problemen tegen de Westlander.
De Bakker, die van toernooidirecteur Richard Krajicek werd toebedeeld met een wildcard, bereikte de tweede ronde door op dinsdag af te rekenen met de Rus Mikhail Youzhny. De als eerste geplaatste Federer speelde een dag later zijn eerste partij. Hij won moeiteloos van Grega Zemlja uit Slovenië. In de kwartfinale stuit Federer op de Fransman Julien Benneteau, die de Roemeense tennisser Victor Hunescu versloeg in de eerste ronde.