nieuws

Van Marwijk weigert lucratief aanbod

Bert van Marwijk
Bert van Marwijk
ROTTERDAM - Bert van Marwijk heeft geen interesse in een avontuur bij Al Jazira. De voormalig trainer van Feyenoord kon bij de steenrijke club uit Abu Dhabi een contract tekenen voor anderhalf jaar, maar de oud-bondscoach van Oranje besloot op het laatste moment niet in te gaan op de vorstelijke aanbieding uit het Midden-Oosten.
'De mensen waren heel vriendelijk en de aanbieding was meer dan uitstekend, maar mijn gevoel was niet goed en dus doe ik het niet,' liet Van Marwijk donderdagavond op de website van Voetbal International weten. 'Abu Dhabi is heel mooi, maar ik zag mezelf er niet anderhalf jaar lang wonen en werken. Daarvoor heb ik ook nog te veel sportieve ambities.'
Van Marwijk was in twee periodes werkzaam bij Feyenoord. Afgelopen zomer nam hij na het teleurstellend verlopen EK in Polen en Oekraïne afscheid als bondscoach van het Nederlands elftal. Twee jaar eerder bereikte hij met Nederland de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Destijds was Spanje in de eindstrijd echter met 1-0 te sterk.