nieuws

120 Inzendingen voor Stadsinitiatief Rotterdam

ROTTERDAM - Er zijn 120 plannen ingediend voor het Stadsinitiatief in Rotterdam. De inzendtermijn verliep in de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagavond konden de inzenders tijdens een feestje in WORM hun ideeën pluggen bij de jury.
Het aantal inzendingen ligt hoger dan vorig jaar: toen werden er 93 ingediend, waaronder het winnende project De Luchtsingel. De gemeente Rotterdam stelt in totaal 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de prijswinnaars, maar er moet ook zelf geld worden bijgedragen voor de uitvoering.
De plannen voor het Stadsintiatief lopen zeer uiteen. Van een poppodium in Cinerama tot ukeleleles op ale scholen. Maar ook mensen die op school komen vertellen over hun werk om leerlingen te inspireren voor een baan of een speeltuin voor kinderen in het park bij de Euromast. Ook zijn er mensen die doormiddel van een boek of een site Rotterdammers met elkaar willen verbinden.
De meest kansrijke plannen worden bekend gemaakt op 25 maart. De Rotterdammers kunnen van 23 mei tot en met 1 juni stemmen. Dezelfde avond op 1 juni wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van het stadsinitiatief.