nieuws

Dimitrov en Del Potro naar halve finales Rotterdam

Grigordimitrov
Grigordimitrov
ROTTERDAM - Grigor Dimitrov heeft de halve finale van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De Bulgaar was in een uitermate spannende kwartfinale uiteindelijk met 6-7, 7-6 en 6-3 te sterk voor de Cyprioot. Ook Juan Martin Del Potro plaatste zich voor de laatste vier in Ahoy.

Dimitrov en Baghdatis stonden vorige maand nog tegenover elkaar in Brisbane. Daar won Dimitrov in drie sets. Op de Australian Open vormden de Bulgaar en de Cyprioot een koppel in het dubbelspel. In de eerste set in Ahoy deden Dimitrov en Baghdatis niets voor elkaar onder. Beide spelers behielden hun service games, waardoor een tiebreak nodig was om de eerste set te beslissen. Baghdatis was daarin met 7-4 te sterk.
Ook in de tweede set bleef het spannend. In de vijfde game brak Dimitrov de service van Baghdatis, in 2006 finalist op de Australian Open, en leek hij op weg naar setwinst. De Cyprioot brak in de achtste game echter terug, waarna Dimitrov openlijk zijn frustratie uitte. Het kostte hem een kapot racket en een waarschuwing van de umpire. De laatste vier games verliepen op service, waarna opnieuw een tiebreak nodig was om de set te beslissen. Daarin was Dimitrov oppermachtig: 7-0.
Een break in de tweede game van de beslissende derde set zette Dimitrov op een 2-0 voorsprong. In de zevende game overleefde hij twee breakpoints, waarna de 21-jarige Bulgaar in de achtste game het eerste matchpoint kreeg. Dat benutte hij nog niet, maar een game later was het wel raak: 6-3.
In de halve finale staat Dimitrov tegenover Del Potro. De Argentijn rekende in twee sets af met Jarkko Nieminen: 3-6 en 4-6.
Del Potro, die aan de wedstrijd begon met de wetenschap dat hij nog nooit een set verloor van de linkshandige Fin, brak al vroeg in de eerste set de service van Nieminen. De nummer zeven van de wereld kwam daarna niet meer in de problemen en haalde de set met 6-3 binnen.
In de tweede set kreeg Nieminen zijn eerste breakpunten, maar hij slaagde er niet in die te benutten. In totaal had hij drie keer de gelegenheid om een servicegame van de als tweede geplaatste Argentijn af te snoepen, maar de 'toren van Tandil' werd niet gebroken. Toen Del Potro in de tiende game de service van Nieminen brak, betekende dat gelijk de winst in de wedstrijd.