nieuws

Federer uitgeschakeld door Benneteau in Ahoy

Federer
Federer
ROTTERDAM - Roger Federer is in de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament verrassend uitgeschakeld. De Zwitser was in Ahoy niet opgewassen tegen de Julien Benneteau. De Fransman won in twee sets van de winnaar van vorig jaar in Rotterdam: 6-3 en 7-5.
De huidige nummer twee van de wereld kwam geen moment in de wedstrijd tegen de sterke Benneteau, die het Federer vorig jaar op Wimbledon ook heel moeilijk maakte. Destijds won hij de eerste twee sets, maar zegevierde de Zwitser alsnog in vijf sets om later het toernooi zelfs te winnen. In de eerste set in Rotterdam brak Benneteau de service van Federer al in de openingsgame. De publieksfavoriet brak terug, maar verloor daarna nog twee keer zijn service: 6-3.
Ook in de tweede set kwam Federer er aanvankelijk niet aan te pas. Hij worstelde met zijn opslag en stond alweer snel een break achter. De Zwitser kwam van een 4-1 achterstand echter terug tot 4-4. Bij een stand van 5-6 in het voordeel van Benneteau verloor Federer wederom zijn opslag, waardoor de tweevoudig winnaar is uitgeschakeld in Rotterdam.