nieuws

FC Dordrecht speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles

ROTTERDAM - FC Dordrecht wacht nog steeds op de eerste overwinning van 2013. De ploeg van trainer Gert Kruys kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Jeffrey Rijsdijk maakte de enige treffer voor de thuisploeg tegen de formatie uit Deventer.
De Dordtenaren waren voor rust de betere ploeg. In de openingsfase was Moussa Kalisse al dichtbij een treffer en had Rijsdijk moeten scoren na goed voorbereidend werk van Danny Post. Diezelfde Rijsdijk was met een prachtig afstandsschot halverwege de eerste helft alsnog verantwoordelijk voor de openingstreffer: 1-0. Vlak voor rust weigerde Lars Veldwijk de score te verdubbelen.
In de tweede helft kreeg FC Dordrecht snel een domper te verwerken. Xander Houtkoop scoorde vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker: 1-1. De thuisclub leek even aangeslagen, maar het herstel volgde snel. De formatie van Kruys kreeg grote kansen om een hernieuwde voorsprong te nemen, maar Veldwijk miste een paar uitgelezen kansen.
Daarna kwam FC Dordrecht zelf goed weg toen een inzet van de gasten de lat als eindbestemming had. In de rebound pakte Warner Hahn de bal, maar raakte hij zwaar geblesseerd. De doelman moest per brancard het veld verlaten en na het duel bleek dat zijn schouder uit de kom was geschoten. Gescoord werd er niet meer aan de Krommedijk.