nieuws

'Turkse PvdA-politici Feijenoord intimideren bestuurders'

Deelraad_Feijenoord
Deelraad_Feijenoord
ROTTERDAM - In de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord hebben politici van Turkse komaf bestuurders geïntimideerd en onder druk gezet om de achterban te begunstigen. Dat verklaren deelraadsleden en oud-bestuurders van Feijenoord in NRC Handelsblad.

De verwevenheid tussen Turkse PvdA-politici en maatschappelijke organisaties zou in Feijenoord te groot zijn. Zo wordt er subsidie gegeven aan organisaties waar deelraadspolitici bij betrokken zijn.
'Niet aan te ontkomen'
De druk uit de Turkse gemeenschap is ,,groot en onaangenaam'' en er valt ,,niet aan te ontkomen'', stellen politici die in de deelgemeente actief zijn en waren.
Een reïntegratiebureau, met PvdA-deelraadslid Ertegul Gültekin op de loonlijst, krijgt jaarlijks een half miljoen subsidie terwijl het bedrijf volgens een interne evaluatie slecht presteert en jobhunters in dienst heeft die ,,niet of nauwelijks Nederlands spreken'', aldus NRC.

Moskee-internaat
Eerder deze week meldde RTV Rijnmond al dat politici van de Rotterdamse deelgemeente ambtenaren onder druk hebben gezet om niet op te treden bij een brandonveilig Turks moskee-internaat.
Dat bleek uit geheime geluidsopnames van intern werkoverleg.