nieuws

Benneteau naar finale ABN AMRO WTT

ABN AMRO WTT
ABN AMRO WTT
ROTTERDAM - Julien Benneteau is de tweede finalist van de veertigste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Franse tennisser was in de halve eindstrijd na twee sets en een tiebreak te sterk voor zijn landgenoot Gilles Simon: 6-4 en 7-6 (7-2). Zondag speelt Benneteau in Ahoy de finale tegen Juan Martin del Potro uit Argentinië.
Beide tennissers hielden elkaar lang in evenwicht. In de eerste set was het Simon die het initiatief nam. Na zeven games stond hij met 4-3 voor, maar Benneteau kwam terug en sleepte alsnog de eerste set in de wacht: 6-4. De tweede set leek aanvankelijk opnieuw een prooi te worden voor Simon. Hij gaf echter een 3-0 voorsprong weg, waarna de set bij een 5-5 stand met een tiebreak beslist werd in het voordeel van Benneteau.
Benneteau is de grote verrassing van het toernooi. In de kwartfinale versloeg hij op vrijdagavond de titelverdediger en topfavoriet Roger Federer. Del Potro bereikte zoals verwacht de finale. Zaterdagmiddag legde hij Grigor Dimitrov over de knie. Vorig jaar moest hij in de eindstrijd het onderspit delven tegen Federer.