nieuws

Feyenoord blameert zich bij PEC Zwolle

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij PEC Zwolle met 3-2 verloren. De ploeg van trainer Ronald Koeman werkte nog wel een 2-0 achterstand weg, maar op de derde treffer van de Zwollenaren hadden de bezoekers geen antwoord. Door de nederlaag is de achterstand op koploper PSV opgelopen tot zes punten.
De Rotterdammers begonnen dramatisch in Zwolle. De thuisploeg kwam al in de tweede minuut op voorsprong toen Graziano Pellè een hoekschop via zijn knie ongelukkig in eigen doel werkte. De aangeslagen gasten kregen een paar minuten later weer een enorme domper te verwerken. Arne Slot stuurde Darryl Lachman weg, die keeper Erwin Mulder kansloos liet: 2-0.
Feyenoord herstelde zich moeizaam van die tegenslagen. Pellè kopte wel net over en Wesley Verhoek raakte de bal in riante scoringspositie totaal verkeerd. Langzaam werd de druk op het doel van PEC Zwolle toch opgevoerd en de 2-1 van Pellè was prachtig. Met een omhaal liet hij doelman Diederik Boer volkomen kansloos. Een minuut later stond het zelfs gelijk. Uit een hoekschop van Jordy Clasie kopte Pellè binnen: 2-2.
In de tweede helft kreeg Tonny Vilhena direct een grote kans. Na een mooie aanval waar Immers en Pellè bij betrokken waren, probeerde de jonge middenvelder Boer met een lob verschalken. De keeper liet zich echter niet verrassen.
De volgende mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar Mulder pakte een harde inzet van Advic. Aan de andere kopte Pellè in kansrijke positie net over. Een kwartier voor tijd nam PEC Zwolle een hernieuwde voorsprong. Mulder ging onder een hoekschop door en daar profiteerde Advic van: 3-2.
In de slotfase kreeg Feyenoord nog een paar grote kansen om in ieder geval een punt over te houden aan het duel. Bruno Martins Indi schoot naast, een kopbal van Pellè miste kracht en Immers knalde in de slotminuut naast.
Scoreverloop: 2. Graziano Pellè (eigen doelpunt) 1-0, 6. Darryl Lachman 2-0, 33. Graziano Pellè 2-1, 34. Graziano Pellè 2-2, 75. Denni Advic: 3-2.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij (84. Goossens), Mathijsen, Martins Indi, Clasie (46. Vormer), Immers, Vilhena, Verhoek (59. Schaken), Pellè, Boëtius.