nieuws

PvdA Feijenoord wil onafhankelijk onderzoek misstanden

ROTTERDAM - De PvdA in Feijenoord wil een onafhankelijk onderzoek naar de toekenning van subsidies in de deelgemeente. Aanleiding is de berichtgeving op RTV Rijnmond en in NRC Handelsblad over intimidatie van bestuurders.
Volgens NRC Handelsblad is de verwevenheid tussen Turkse politici en maatschappelijke organisaties in Feijenoord te groot. Er zou subsidie zijn verstrekt aan organisaties waar Turkse deelraadspolitici zelf bij betrokken zijn.
Politici van Turkse komaf zouden bestuurders hebben geïntimideerd en onder druk hebben gezet om hun achterban te begunstigen, aldus NRC Handelsblad zaterdag.
Vorige week berichtte RTV Rijnmond over deelraadsbestuurders van Feijenoord die ambtenaren onder druk hadden gezet om niet op te treden bij een brandonveilig Turks moskee-internaat.
Uit geheime opnames van intern werkoverleg zou blijken dat deze politieke beïnvloeding werd goedgekeurd door verantwoordelijk wethouder Karakus. PvdA-er Karakus is van Turkse komaf.

Onderzoek rekenkamer Rotterdam

De PvdA in Feijenoord ontkent de beschuldigingen. De fractie stelt donderdag in de deelraadsvergadering voor om de Rekenkamer Rotterdam een onderzoek te laten doen naar de totstandkoming van alle besluiten die in de deelraad zijn genomen.

Raadsenquête

De SP in Rotterdamse gemeenteraad vindt een onderzoek van de rekenkamer niet voldoende en wil dat er raadsenquête komt naar de situatie in Feijenoord. Betrokken bestuurders, politici en ambtenaren kunnen dan onder ede worden gehoord.
Een raadsenquête is het zwaarste politieke controlemiddel dat een gemeenteraad kan inzetten.