nieuws

Lathouwers verrast met EK-limiet op 800 meter

ROTTERDAM - Robert Lathouwers is op het Nederlands kampioenschap Indoor verrassend als tweede geeindigd op de 800 meter. De atleet van Rotterdam Atletiek noteerde een tijd van 1.48.95 en die tijd was voldoende om begin maart deel te kunnen nemen aan het EK Indoor in het Zweedse Gothenburg.
De Capellenaar moest in Apeldoorn alleen winnaar Thijmen Kupers voor zich dulden. 'Ik had hier niet op gerekend. Ik wilde gewoon lekker lopen na vier jaar geen indoorwedstrijden te hebben gedaan. Ik had geen rekening gehouden met een EK-limiet. Buiten ben ik veel beter, binnen is het harder werken. In het tweede duel liep ik heel snel en haalde ik toch de limiet. Ik denk wel dat ik ga deelnemen aan het EK. Als atleet doe je het toch voor zulke toernooien.'
Eelco Sintnicolaas mag weer een Nederlandse titel op zijn naam bijschrijven. De Dordtse meerkamper, die vorige week Nederlands kampioen werd op de zevenkamp met de beste wereldjaarprestatie, was zondag bij de NK indoor in Apeldoorn de beste bij het polsstokhoogspringen.