nieuws

Valkenburg: 'Gat met Wüst erg groot'

ROTTERDAM - Diane Valkenburg wil niet lang genieten van de knappe tweede plek op de WK Allround in Hamar. De Bergschenhoekse voelt zich naar eigen zeggen beter dan ooit, maar wil vooral vooruit kijken en het gat met haar concurrent Ireen Wüst verkleinen.
De Brabantse won afgelopen weekend alweer haar vierde wereldtitel. Iets waar Valkenburg voorlopig nog niet in de buurt komt. 'Het verschil tussen Wüst en mij is op dit moment erg groot. Zeker als je kijkt naar de vorm waarin zij nu verkeert. Ze zal dan echt steken moeten laten vallen, wil ik daar verandering in brengen. Toch is het helemaal aan mij om door hard trainen die afstand te overbruggen.
Om dat verschil kleiner te maken moeten volgens Valkenburg in ieder geval haar kortere afstanden verbeteren. 'Hoewel ik de 500 meter op dit moment beter dan ooit rijd, moet de opening beter. Die gaat gewoon nog te langzaam om er een goed gevolg aan te geven. Ik ben sterk en snel genoeg om die sneller te rijden, alleen gaat dat op technisch vlak nog niet zo goed. Daar moet ik dus vooral hard aan werken.'
Valkenburg hoeft niet lang te wachten om een gooi te doen naar torenhoge positie die Wüst nu bezet. Vanaf vrijdag 1 maart tot zondag 3 maart worden in het Duitse Erfurt de WK Afstanden gehouden.