nieuws

'Geen ontslagen verpleegkundigen Ruwaard'

ROTTERDAM - Bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zullen geen gedwongen ontslagen vallen onder het verplegend personeel. Dat verwacht de vakbond voor ziekenhuispersoneel, NU '91.
Het ziekenhuis moet fors bezuinigen, omdat er minder patienten naar het ziekenhuis komen. Dat komt onder meer door de problemen op de afdeling cardiologie. Bij het ziekenhuis gaan tientallen banen verloren.
'Verplegers ontzien'
Volgens Monique Kempff, voorzittter van NU'91 zijn gedwongen ontslagen onder verplegend personeel niet aan de orde.
"Zeker niet als als de Raad van Bestuur nu zegt dat er andere medische functies in Spijkenisse ontwikkeld worden. En als er dan dokters aan het werk gaan dan heb je ook verpleegkundigen en verzorgenden nodig, dus ik ga er van uit dat in die functies niemand ontslagen wordt. Maar die toezegging hebben we nog niet.''
Snel gesprekken
Binnenkort gaat Nu'91 in gesprek met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Er moet volgens Kempff snel duidelijkheid komen.
"We krijgen nu signalen van leden die bang zijn hun baan te verliezen. In het ziekenhuis gonst het gerucht dat er 10 procent van het personeel zal worden ontslagen. Dat gaat als een lopen vuurtje, iedereen maakt zich ongerust."