nieuws

Aflevering 6: Groei

ROTTERDAM - Er staat een reus aan mijn balie’ zo meldt Mandy een metershoge laatkomer voor Bregjes rondleiding bij de beveiliging. Kijk op donderdag 21 februari om 17.30 uur naar Boijmans TV.
Bregje stond juist op het punt het schilderij De nieuwe generatie van kunstenaar Jan Toorop te gaan bespreken met haar groep jonge vaders met baby’s in draagzakken. Toorop verbeeldde met dit schilderij de voortrazende tijd, maar wilde er volgens Bregje ook de kwetsbaarheid van het ouderschap mee uitdrukken.
Intussen neemt een puberzoon Jordi zijn vader Marco mee naar de installatie van Tanja Smeets, zijn favoriete werk. Deze omgeving, gemaakt van duizenden plastic betonvlinders, geeft hem de moed een gesprek over persoonlijke groei met zijn vader aan te gaan. Voor Tanja Smeets gaat groei alle kanten uit, haar werk is open en zoekt zijn weg langs de vaste punten in de omgeving. Aan de kassa vindt wildgroei plaats, de flyers waarmee Mandy mensen oproept op haar te stemmen overwoekert de hele balie en uiteindelijk haar zelf.
Het bloedstollende slot toont ons de excessen van de wildgroei die door Tanja Smeets wordt aangericht: rennen voor je leven!

Deze aflevering van Boijmans TV is donderdag 21 februari om 17.30 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.