nieuws

IJsberen Blijdorp hebben last van lentekriebels

ijsbeer
ijsbeer
ROTTERDAM - IJsberen Eric en Olinka uit Blijdorp hebben elkaar weer gevonden in ‘de liefde’. Afgelopen zondag in de voorjaarszon sloeg de vlam weer in de pan en dat hebben de bezoekers van de Rotterdamse Diergaarde gemerkt.
Vanachter de grote glazen ruit in het ijsberenverblijf waren zij getuige van het onstuimige liefdesspel van de twee ijsberen. En dat terwijl er de afgelopen maanden nauwelijks sprake was van ook maar enige toenadering.
Sterker nog: ze deden hun uiterste best om elkaar zo veel mogelijk te ontlopen. Daar komt nog eens bij dat Eric de afgelopen periode behoorlijk ziek is geweest en al genoeg aan zichzelf had. Eric en Olinka werden gedurende enige weken van elkaar gescheiden. Pas toen bleek dat ze op afstand weer naar elkaar zaten te lonken, werden ze bij elkaar gelaten.
Eric en Olinka hebben al bewezen goed met elkaar overweg te kunnen. Op 6 december 2010 resulteerde dit in de geboorte van het bekende ijsbeertje Vicks, dat eind vorig jaar naar een berenpark in Zweden verhuisde samen met het even oude ijsbeervrouwtje Sesi.