nieuws

Gebiedsverbod verdachte kindermisbruik Stadspolders

ROTTERDAM - Justitie heeft de 27-jarige man die wordt verdacht van misbruik in Dordrecht een gebiedsverbod opgelegd. De Schoonhovenaar mag de wijk Stadspolders en omgeving niet meer in.
De man zou twee weken geleden in de Dordtse wijk Stadspolders een meisje van 7 hebben aangerand en een meisje van 11 hebben gevraagd haar broekje uit te doen. Zaterdag werd hij opgepakt nadat een alerte vader de politie waarschuwde.

Beroep tegen vrijlating

De verdachte bekende beide zaken, maar toch stelde de rechtercommissaris hem dinsdag op vrije voeten, vanwege persoonlijke omstandigheden van de man. Justitie is tegen de beslissing in beroep gegaan. Vrijdag buigt de raadkamer van de Dordtse rechtbank zich over de zaak.
Bezorgde ouders in Stadspolders zijn woedend over de vrijlating en over de aanpak van de politie. Zo gaf de politie zondag nog het advies kinderen binnen te houden, terwijl de verdachte zaterdag al vastzat.

Brok: politie alert

Burgemeester Brok van Dordrecht laat weten dat ''de politie er alles aan doet om te voorkomen dat de man opnieuw de dingen doet die hij al heeft kunnen doen''. Brok kan zich de gevoelens van de ouders goed voorstellen, maar zegt geen oordeel te kunnen geven omdat alleen de rechter dat kan doen.
De redactie heeft de mogelijkheid tot reageren onder dit bericht uitgezet vanwege het grote aantal onfatsoenlijke reacties bij eerdere berichtgeving. Let er op dat er hier ook kinderen meelezen, die niet zitten te wachten op allerlei creatieve verwensingen.