nieuws

Beveiligd debat in Arminiuskerk over pedofilie.

ROTTERDAM - Ruim honderd belangstellenden hebben een debat bijgewoond in de Rotterdamse Arminiuskerk over pedofilie. De debatten worden georganiseerd in samenwerking met studenten van de Erasmus Universiteit.
De organisatie had beveiligingsmedewerkers ingezet. Onder de sprekers was het voormalig lid van de nu verboden pedofielen-vereniging Martijn, Marthijn Uittenbogaard. Naast het verbod op de vereniging werd tijdens het debat gesproken over virtuele kinderporno als middel om misbruik van kinderen te voorkomen. Een ander thema was de vraag of een voor kindermisbruik veroordeelde dader recht heeft op een anonieme woonplaats.
Studente Emma van der Wouw heeft het onderwerp voor het debat ingebracht. Pedofilie is een omstreden onderwerp. Ze wilde toch in een debat behandelen omdat ze het idee kreeg dat pedofilie een taboe geworden is. "Los van wat mijn mening is over het onderwerp denk ik dat het nooit goed is als iets een taboe is en dat je er dan beter over kan praten en ik heb geprobeerd om mensen te zoeken die de verschillende meningen die er bestaan naar voren te brengen."