nieuws

Rotterdam ruikt kansen in Panama

schip_3
schip_3
ROTTERDAM - Een kanaal dat twee oceanen met elkaar verbindt en een economische groei van 8 procent. Het Rotterdamse bedrijfsleven ziet grote mogelijkheden in Panama. Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezoekt het land vanaf aanstaande zaterdag met een zware handelsdelegatie.
De delegatie is tot 28 februari op bezoek in het Midden-Amerikaanse land. In Colon staan de haven, de vrijhandelszone en de sluizen op het programma. Ook gaan de ondernemers naar Panama-Stad om daar de containerhaven te bekijken en de haven- en kanaalautoriteiten te ontmoeten.
Bedrijven als STC, Damen, BAM, Boskalis, Van Oord, Kotug en Havenbedrijf Rotterdam hebben mensen meegestuurd om zaken te doen. Burgemeester Aboutaleb houdt op 27 februari tijdens een maritieme beurs een lezing over de Rotterdamse haven. Daarna opent hij de Holland-stand.

Kanaal verbreed

Panama is een aantrekkelijke handelspartner nu de economie daar jaarlijks groeit met 8 tot 10 procent. Vooral het Panamakanaal is een belangrijke levensader voor het land.
Omdat wordt gewerkt aan verbreding van het kanaal, kunnen daar vanaf 2015 grotere schepen door de verbinding tussen de twee oceanen.