nieuws

Dwayne Kemp toch naar World Baseball Classic

Dwayne-Kemp-Neptunus
Dwayne-Kemp-Neptunus
ROTTERDAM - Neptunus-honkballer Dwayne Kemp doet alsnog mee aan de World Baseball Classic. De binnenvelder van de Rotterdamse club viel in eerste instantie buiten de Oranje-selectie, maar mag nu toch mee naar Taiwan.
Naast Kemp zijn er nog twee spelers uit de Nederlandse hoofdklasse toegevoegd aan het Nederlands team: Michael Duursma en Kevin Heijstek van L&D Amsterdam. Daarmee komt het totaal aantal hoofdklassers op negen. Eerder al riep bondscoach Hensley Meulens (oud-)Neptunianen als Berry van Driel, Orlando Yntema, Diegomar Markwell en Rob Cordemans op. De Oranje-selectie bestaat verder uit spelers die in de diverse Noord-Amerikaanse profcompetities hun geld verdienen
Het Nederlands honkbalteam opent de eerste ronde van de World Baseball Classic op zaterdag 2 maart tegen Zuid-Korea. Daarna volgen wedstrijden tegen Taiwan en Australië. De WBC is een officieus wereldkampioenschap waaraan veel profhonkballers deelnemen, dit in tegenstelling tot het officiële WK dat Nederland in 2011 won.