nieuws

Ook Rotterdam ontkomt niet aan crisis

ROTTERDAM - Dalende bezoekersaantallen, minder omzet en een stijging van de leegstand: ook het centrum van Rotterdam voelt de gevolgen van de economische crisis.
Donderdagochtend maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat het consumentenvertrouwen nog nooit zo laag is geweest. De werkloosheid in Nederland gestegen tot bijna 600.000 mensen, het hoogste aantal sinds 1983.
Erger dan afgelopen jaren
"De dip is zonder enige twijfel erger dan de afgelopen jaren", vertelt Guus van der Werff van de Rotterdamse Ondernemersfederatie. Hij merkt dat ondernemers in het centrum van de stad het moeilijk hebben, ook vanwege het internetwinkelen: "We hebben het dieptepunt nog niet gehad ben ik bang."

Karel Doormanstraat

Opvallend is de leegstand op de Karel Doormanstraat, vroeger een luxe winkelstraat. Zeker zo'n tien winkelruimten staan leeg. "We zijn bang dat grote steden er de komende tijd zo uit gaan zien", zegt Van Der Werff. Samen met eigenaren, makelaars en ondernemers probeert de Ondernemersfederatie een oplossing te bedenken voor de ongezellige lege panden.