nieuws

Leefbaar wil uitleg over nieuwe kandidaat BOOR

schoolbord
schoolbord
ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam wil van het bestuur van BOOR weten waarom Huub van Blijswijk de nieuwe voorzitter van de onderwijskoepel moet worden. Van Blijswijk had als bestuurslid van zijn huidige werkgever, Lucas Onderwijs, ook te maken met de man die uiteindelijk verantwoordelijk was voor de bouwfraude bij BOOR.
"En mede in dat opzicht willen we van het bestuur van BOOR weten waarom deze man de beste kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden," zegt raadslid Maarten Struijvenberg. De gemeenteraad moet op 14 maart zijn goedkeuring geven aan de voordracht van Van Blijswijk. Wethouder Hugo de Jonge (CDA) werd eerder door BOOR geïnformeerd over de voordracht.
Den Haag
Het voormalige hoofd bouwzaken van BOOR werkte in de jaren negentig bij de Stichting Lucas Onderwijs in Den Haag. Daar viel hij op door nauwe banden met aannemers, hoge bouwrekeningen en een adviesbureau dat hij had. Van Blijswijk, toen ook bestuurslid bij Lucas: "Wij hebben onderzoek gedaan naar die zaken. Daaruit zijn geen strafbare feiten naar voren gekomen. Maar we zijn wel uit elkaar gegaan."
Rotterdam
De man stapte over naar BOOR, waar hij wel de fout in ging. Van Blijswijk informeerde zijn Rotterdamse collega’s niet over de praktijken van zijn ex-werknemer; "Simpelweg omdat ik niet wist waar de man opnieuw aan de slag was gegaan."
De bouwfraude bracht BOOR mede in de ernstige problemen, ook al omdat het interne toezicht bij de onderwijskoepel faalde. Tegen het voormalige hoofd bouwzaken is aangifte gedaan. Justitie is nog bezig met het onderzoek en kan daarom niets vertellen. Er wordt geen nieuw onderzoek gedaan naar de Haagse kwestie.