nieuws

Help Blijdorp, eet een pinguïn

ROTTERDAM - Het noodlijdende Diergaarde Blijdorp krijgt hulp uit onverwachte hoek. 'Spartabakker' Louis van der Krogt uit Schiedam schiet de dierentuin te hulp met speciale pinguïnkoekjes. ''Sparta moet ook wat doen voor Blijdorp. Daar is het vijf voor twaalf'', zei Van der Krogt.
Aan het eind van het voetbalseizoen doneert de Spartabakker de helft van de koekjesopbrengst aan Diergaarde Blijdorp. De krokante pinguïns moeten flink wat geld in het laadje brengen: Van der Krogt hoopt dat hij eind mei 1,2 miljoen euro bij de dierentuin kan afgeven. Of dat lukt blijft nog even spannend. Om zijn doel te halen, moet hij 2,4 miljoen koekjes verkopen.

Kettingreactie

De pinguïnkoekjes gaan niet alleen in Schiedam over de toonbank. Ook restaurant In Den Rustwat in Rotterdam heeft zich vrijdag bij de actie aangesloten. ''Het zou toch verschrikkelijk zijn als Blijdorp ten onder gaat'', zei eigenaar Marcel van Zomeren.
Van Zomeren heeft al een bestelling geplaatst bij de Spartabakker. Hij hoopt dat andere horeca-eigenaars zijn voorbeeld volgen. ''Ik hoop een kettingreactie teweeg te brengen. Want wie is er nou niet opgegroeid met Blijdorp?''