nieuws

Voetbalclub Heinenoord wil tribune AGOVV

ROTTERDAM - Een tribune van het failliete AGOVV Apeldoorn gaat waarschijnlijk naar S.V. Heinenoord. De amateurclub uit de Hoeksche Waard plaatste tijdens een veiling het hoogste bod. In totaal moet de club waarschijnlijk zo'n 18.000 euro neertellen voor de Sietze de Vries-tribune, maakte Heinenoord-voorzitter Arie van den Berg bekend.
Het wordt pas over een paar dagen duidelijk of de club de tribune ook daadwerkelijk in handen krijgt. Toch is het animo om te helpen bij de verhuizing nu al groot. Verschillende sponsors en leden van de club hebben aangeboden om te helpen met het verhuizen van de 719 plaatsen tellende tribune.
''We moeten hem daar uit elkaar gaan schroeven met een groep mensen. Dan zal het met vrachtwagens naar ons toe vervoerd moeten worden'', legde een enthousiaste Van den Berg uit. ''We zijn wel voor aparte dingen in Heinenoord'', grijnsde hij.

Gouden kans

Voor de club uit Heinenoord was de veiling een gouden kans. Een overdekte tribune stond al lang op het verlanglijstje van het bestuur, maar was altijd te prijzig. Toen de inboedel van het failliete AGOVV onder de hamer ging, greep voorzitter Van den Berg zijn kans.
De tribune is vernoemd naar de legendarische spits Sietze de Vries, alias ''mister AGOVV''. Of de tribune straks wordt omgedoopt, kon de voorzitter nog niet zeggen.