nieuws

Sparta probleemloos voorbij FC Volendam

ROTTERDAM - Sparta heeft uitstekende zaken gedaan door de op papier lastige uitwedstrijd bij FC Volendam ruim met 1-4 te winnen. Door de winst staan de Rotterdammers nog steviger aan kop in de eerste divisie. De concurrenten MVV Maastricht, Helmond Sport en SC Cambuur verspeelden punten in de strijd om de titel.
De bezoekers waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Toch creëerde Sparta in het eerste kwartier nauwelijks kansen. De eerste echte mogelijkheid betekende direct een doelpunt. Henk Dijkhuizen vond het hoofd van Mario Bilate: 0-1.
De thuisploeg kon Sparta zelden pijn doen. Pas in de absolute slotfase van de eerste helft kwamen de Noord-Hollanders gevaarlijk voor het doel van keeper Nico Pellatz. De normaal zo trefzekere Jack Tuyp had zijn vizier echter niet op scherp.
Na rust nam Sparta na een moeilijke openingsfase snel afstand. Iliass Bel Hassani maakte met een prachtige afstandsknal 0-2 en even later was Donovan Deekman het eindstation van een goedlopende aanval: 0-3.
Met die derde treffer was het duel aan de Volendamse Dijk beslist. Ook Sandro Calabro pikte nog zijn doelpuntje mee door attent te reageren in de rebound na een schot van Bel Hassani (0-4). Michiel Kramer deed vijf minuten voor tijd nog wat terug: 1-4.
Door de nederlaag van MVV Maastricht bij Almere City FC (3-1), het verlies van Helmond Sport bij Go Ahead Eagles (2-1) en het gelijke spel van SC Cambuur tegen FC Den Bosch (0-0), heeft lijstaanvoerder Sparta een gaatje geslagen. De voorsprong op naaste belager MVV is vier punten.