nieuws

Miljoenenboete Neste Oil om illegaal inhuren Roemenen

Neste_Oil
Neste_Oil
ROTTERDAM - Raffinaderij Neste Oil heeft een boete gekregen van 2 miljoen euro, omdat 242 Roemenen er volgens de inspectie illegaal aan het werk waren. Het bedrijf ontkent dat er regels zijn overtreden, maar heeft de boete wel betaald.
De Roemenen werkten aan een fabriek in aanbouw, maar beschikten volgens de inspectie niet over de juiste werkvergunningen. Ook de betrokken Roemeense onderaannemer kreeg daarom een forse boete.
Directeur Bart Leenders van Neste Oil ontkent dat zijn bedrijf de fout in is gegaan. Toch betaalde de raffinaderij de miljoenenboete. ''Het is als een parkeerboete. Je moet betalen voordat je het kunt aanvechten'', verklaart Leenders.

Concessies

Leenders ontkent ''het overtreden van enige regels. Onze zienswijze is dat het allemaal klopte'', stelt hij. ''We doen geen concessies aan de veiligheid van onze medewerkers''. Neste Oil en de onderaannemer zijn een bezwaarprocedure begonnen tegen de opgelegde boete.
De inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) maakte eerder al bekend dat een ongenoemde raffinaderij uit het Rijnmondgebied een miljoenenboete had gekregen. Pas zaterdag werd bekend dat het ging om het Finse Neste Oil.