nieuws

RVVH houdt titelrace spannend na knappe zege

ROTTERDAM - RVVH heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt in de hoofdklasse B. De ploeg uit Ridderkerk versloeg koploper Excelsior Maassluis met 0-2 en zorgt ervoor dat de Maassluizers niet verder uitlopen op de concurrenten, waar RVVH er zelf één van is.
Door de zege is de achterstand van RVVH op de lijstaanvoerder namelijk geslonken tot zeven punten. Slechts XerxesDZB doet het iets beter. De Rotterdammers hebben evenveel punten als RVVH, maar een wedstrijd minder gespeeld. XerxesDZB had in actie moeten komen, ware het niet dat het duel tegen Kloetinge werd afgelast.
ASWH deed slechte zaken in de stijd om de titel. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht verloor met 3-5 van middenmoter Zwaluwen. Hoek kroop juist iets dichter naar de top toe na een 2-0 zege op Alexandria '66. Stedoco was ook goed op schot. Nieuw Lekkerland werd met 4-2 verslagen door de formatie uit Hoornaar. De duels Achilles Veen - Smitshoek en Nivo Sparta - Heinenoord werden afgelast.
Eerste klasse B
Deltasport won zaterdag de topper van Spijkenisse met 2-0. Door de zege is de voorsprong van de Vlaardingers op nummer twee Rijnvogels vijf punten. De Katwijkers hebben nog wel een wedstrijd tegoed.
Rijnvogels won maar nipt van Vitesse Delft (2-1) en ook subtopper GHC won met had moeite met BVCB, maar won wel (1-0). FC s-Gravenzande had geen goede dag. DSVP was in het Westland met 2-4 te sterk. SHO was juist uitstekend op dreef. De Oud-Beijerlanders wonnen met maarliefst 7-0 van Benschop, dat hopeloos onderaan bungelt. Overige uitslagen: Geinoord - Nootdorp 0-1 en RCL - Voorschoten '97 2-1.
Eerste klasse C
In 1C werden veel wedstrijden afgelast. Slechts drie wedstrijden werden er uiteindelijk gespeeld. Altena - GPC Vlissingen was er één van. Het duel in Nieuwendijk eindigde in 1-0 voor de thuisploeg.
Koploper VVGZ kwam ook in actie. Op eigen veld werd De Zwerver uit Kinderdijk met 2-1 verslagen. De voorsprong van VVGZ op nummer twee LRC (dat nog een duel tegoed heeft) is nu vier punten. Hekkensluiter Terneuzense Boys verloor ook zaterdag weer. Ditmaal was Roda Boys met 2-1 te sterk.