nieuws

De Guzman helpt Swansea aan League Cup

Jonathan De Guzman
Jonathan De Guzman
ROTTERDAM - Jonathan De Guzman heeft de tweede prijs in zijn carrière gepakt. De voormalig middenvelder van Feyenoord won zondag met Swansea City in de finale van de League Cup van Bradford City. De Guzman had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege op Wembley. Het team van coach Michael Laudrup was met 5-0 te sterk.
Na een kwartier kwam de ploeg uit Wales op voorsprong door een doelpunt van Nathan Dyer. Op slag van rust verdubbelde Michu de marge door de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. In de tweede helft gooide Dyer het duel in het slot. Met bijna een uur spelen op de klok benutte De Guzman een strafschop. De geboren Canadees bepaalde in de slotfase de eindstand met zijn tweede goal van de middag.
Het betekent voor Swansea City de eerste grote prijs in de clubhistorie. The Swans bereikten de finale door in de halve eindstrijd af te rekenen met Chelsea. Bradford City, dat uitkomt op het vierde niveau van Engeland, was de grote verrassing van het toernooi. Het schakelde onder andere Arsenal en Aston Villa uit.