nieuws

Centraal Station Rotterdam heeft naam weer terug

ROTTERDAM - De letters Centraal Station zijn maandag geplaatst op het Rotterdamse Centraal Station. Na de sloop van het oude station wilden veel Rotterdammers dat de kenmerkende letters terug zouden komen in het nieuwe station.
De markante oude letters pasten helemaal in het ontwerp van het oude station van Sybold van Ravesteyn. Hoewel de letters voorzichtig werden gedemonteerd, bleken er in de afgelopen jaren toch zes letters verdwenen te zijn.
Opmerkelijk is dat bij vrijwel elk station in Nederland de naam van de stad vernoemd is. De NS heeft speciaal toestemming gegeven om de benaming Centraal Station, die ooit in de jaren vijftig op het station werd gezet, te behouden.
Er zijn nu replica's gemaakt van de oude letters, waarbij gebruik is gemaakt van LED-verlichting. De letters moeten nog worden aangesloten op de stroom. Op 7 maart worden ze rond zes uur s'avonds met een officiële handeling ontstoken. Tegen die tijd is ook de grote stationsklok opgehangen.
Foto's: Leo Roubos

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!