nieuws

Hoeksche Waard akkoord met compensatie Arriva

arriva
arriva
ROTTERDAM - Gemeenten in de Hoeksche Waard gaan akkoord met de compensatieregeling van Arriva voor abonnementen voor het busvervoer.
Paul Boogaard (CDA Korendijk), Jan Maarten Dank (PvdA Binnenmaas), Arnold de Man (VVD Strijen) en Bert Klein (GroenLinks Binnenmaas) begonnen in december met hun strijd toen bleek dat het verdwijnen van de sterabonnementen en de invoering van een systeem waarbij per kilometer moet worden betaald in plaats per zone zeer negatief uitpakte voor de reizigers met Arriva.
Kostenstijgingen van meer dan 100% bleken geen uitzondering. Na gesprekken met de provincie en Arriva is er een compensatieregeling afgesproken, waarin de gemeenten zich kunnen vinden. De belangrijkste afspraken op een rij:
• Arriva introduceert een scholierenkorting van 55% in plaats van 40% in Zuid-Holland Zuid. Forenzen krijgen 20% korting middels het landelijke 'Altijd Korting' product.
• Met terugwerkende kracht tot 9 december vergoedt Arriva het verschil tussen de 40% en de 55% voor de groep scholieren in Zuid-Holland Zuid in de vorm van aanvullend reissaldo.
• Deze regelingen gelden niet alleen voor scholieren en forenzen die voor 9 december reeds over een sterabonnement beschikten, maar ook voor nieuwe scholieren en forenzen die met het openbaar vervoer willen reizen.