nieuws

Groot politie-onderzoek na vondst lijk Oostvoornse Meer

ROTTERDAM - Bij het Oostvoornse Meer is het politie-onderzoek naar het gevonden stoffelijk overschot in volle gang. Rechercheurs hebben een tent bij de vindplaats gezet en een helikopter heeft beelden van de omgeving gemaakt.
Het lijk werd woensdagmiddag gevonden door een wandelaar. De jongen vertelde aan RTV Rijnmond dat hij naar het meer was gelopen omdat hij aandrang had. ‘’Toen zag ik een zak, waar ik puur uit nieuwsgierigheid naar keek’’, zei hij.
Daarop ontdekte hij tot zijn schrik een mensenbeen. ’’Het is helemaal erg als je er in je eentje staat. Dan schrik je twee keer zo hard’’, legde hij uit.

Poolshoogte

Thuis besloot hij niets tegen zijn ouders te zeggen, maar met een vriend nog eens poolshoogte te gaan nemen. ‘’De politie kwamen we onderweg tegen. Dus ik zei: Stop maar, dan kunnen ze gelijk mee’’, vertelde de vriend.
Door het invallen van de duisternis besloot de politie na de ontdekking om pas overdag een grootschalig onderzoek op te tuigen. Volgens de politie is een team van 15 man aanwezig. De jongens zijn erg geschrokken door de vondst. ‘’Dit wens ik zelfs mijn ergste vijand niet toe. Dit wil je niet zien. Klaar.’’
Het lichaam ligt voor een groot deel ingegraven en moet stukje bij beetje worden uitgegraven, zodat er geen bewijs verloren gaat. Het is niet te zeggen hoe lang het gaat duren, voordat het hele lichaam boven de grond is. Het is nog niet bekend of het slachtoffer een man of vrouw is.