nieuws

Honderden steunbetuigingen dorpswinkel Noordeloos

ROTTERDAM - Een groep vrouwen in Noordeloos zet zich in voor het behoud van de dorpswinkel van Adriaantje de Jong. Er is te weinig klandizie en er zijn geen opvolgers voor de Winkel van Sinkel, waar alles wordt verkocht, behalve versproducten.
Op dit moment staat de schoondochter van Adriaantje af en toe in de winkel, maar voor de andere dagen is geen oplossing.
Adriaantje is 83 jaar en wil stoppen, maar dorpsbewoners willen één van de laatste winkels in het dorp niet kwijt. Adriaantje: “Mijn ouders zijn de zaak in 1930 begonnen. Jammer dat ik straks de deur moet sluiten.”

Enquete

Via een enquêteformulier probeerde de Werkgroep Dorpswinkel Noordeloos de behoefte aan een ander soort invulling van de winkel te achterhalen. 400 man heeft gereageerd. Zij zien de winkel dan ook niet graag verdwijnen. Donderdag was de laatste dag dat de enquete ingevuld kon worden.
Sommige bewoners zijn geinteresseerd in drogisterij-artikelen, anderen zien liever cadeau-artikelen in het winkeltje, zo blijkt uit de enquete. Mogelijk wordt daar gehoor aan gegeven.
Volgende week staat een gesprek met de wethouder op de agenda.