nieuws

Martins Indi niet, De Vrij wel tegen NEC

ROTTERDAM - Bruno Martins Indi moet de uitwedstrijd van zondag tegen NEC definitief aan zich voorbij laten gaan. De verdediger liep in de topper tegen PSV (2-1) van afgelopen zondag een hamstringblessure op. Stefan de Vrij is er wel gewoon bij in Nijmegen. De lichtgeblesseerde aanvoerder miste vrijdag wel de training.
Martins Indi wordt op de linksbackpositie vervangen door Miquel Nelom. Hij verving de international ook al in het duel met PSV na een half uur spelen. Terence Kongolo is weer op de weg terug. De jonge verdediger was maanden uit de roulatie, maar maakt zaterdag zijn rentree bij de A-junioren van Feyenoord.
NEC, de komende opponent van de ploeg van trainer Ronald Koeman, doet het goed dit seizoen. De formatie van voormalig Excelsior-trainer Alex Pastoor staat op de zevende plaats in de eredivisie met 36 punten uit 24 duels.
Eerder dit seizoen won Feyenoord in de Kuip eenvoudig met 5-1 van de Nijmegenaren. Lex Immers scoorde in dat duel drie keer, Graziano Pellè maakte de andere doelpunten.
Ook in de strijd om de KNVB-beker troffen beide ploegen elkaar dit seizoen in Nijmegen. Feyenoord won in september van het vorige jaar met 2-3 door een late treffer in de verlenging van Immers.