nieuws

Generale repetitie voor 'finale' aanleg warmtenet

ROTTERDAM - Langs de Dorpsweg in Rotterdam-Zuid is vrijdagmiddag een 177 meter lange pijpleiding de grond in gegaan. De buis is onderdeel van het warmenet, waarmee restwarmte uit de haven naar Rotterdam zal worden getransporteerd. Zo'n 50.000 huishoudens gaan de restwarmte gebruiken.
Zes kraanwagens waren nodig om te buis te kunnen optillen. Vervolgens werd de leiding onder de Wolphaertsbocht getrokken. De klus was in een uurtje geklaard.
Volgende week staat het echte grote werk op het programma. In het weekend wordt een leiding van ruim 1500 meter door een tunnel onder Katendrecht getrokken. Daarvoor zullen op maandag en dinsdag twee buizen van 750 meter vanuit Hoek van Holland naar het Noordereiland worden vervoerd.
Het transport van het Noordereiland naar Hotel New York gebeurt met 15 kranen. Met een kattenrug gaat de leiding het gat in en de boor trekt hem onder Katendrecht door naar de Brielselaan. De Erasmusbrug is vanwege de werkzaamheden zaterdag en zondag afgesloten voor verkeer. Fieters en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de brug.